Huawei heeft het de afgelopen jaren zwaar gehad met de handelsbeperkingen die door de Verenigde Staten zijn opgelegd. Nu is de hoop op een verlichting hiervan, met Joe Biden als president. Maar wat kunnen we precies verwachten?

Huawei vestigt hoop op Biden
Onder leiding van Donald Trump heeft Huawei zich, zeker de laatste tijd, meer neergelegd op de sancties die de Verenigde Staten hebben opgelegd tegen de Chinese fabrikant. Nu het land inmiddels onder leiding staat van Joe Biden, laat Huawei weer van zich horen. De hoop van de Chinese fabrikant is nu op de nieuwe president van de Verenigde Staten gevestigd. Uit verschillende bronnen komt naar voren dat Ren Zhengfei, oprichter van Huawei, contact probeert de zoeken met Amerika.

Tijdens een event heeft Zhengfei gezegd dat hij vertrouwen heeft in het open beleid van Joe Biden. Volgens CNBC zou hij zelfs hopen op een telefoontje van de nieuwe president. Zowel de VS als China willen allebei (economische) groei, wat is een optimale voorwaarde is om weer samen te werken. Daarnaast kan het ook goed nieuws zijn voor Amerikaanse bedrijven, omdat Huawei sommige onderdelen uit Amerika haalt.

Similar Posts