Een techniek om op efficiƫnte wijze grote hoeveelheden kunststof producten te produceren, is door middel van spuitgieten. Spuitgieten is een techniek waarbij gesmolten kunststof in een matrijs wordt gegoten. De matrijs heeft de vorm van het product dat je uiteindelijk wil maken. De kosten van het maken van een matrijs liggen echter vrij hoog, waarom deze techniek alleen gebruikt wordt voor het produceren van grote hoeveelheden kunststof producten. Op die manier kun je het meeste eruit halen. De kunststof koelt vervolgens af en neemt dan de vorm van de matrijs aan.

Duurzaam produceren van kunststof producten

Duurzaamheid en efficiƫntie zijn twee waarden die nog nooit zo belangrijk zijn geweest als nu. Kunststof is natuurlijk plastic, maar tijdens het productieproces zijn er veel dingen die je kunt doen om het proces te verduurzamen. Naber Plastics is een bedrijf dat altijd te werk gaat met het oog op duurzaamheid. Ze houden bijvoorbeeld constant het energieverbruik van de machines in de gaten, waardoor er in vergelijking tot concurrenten tot wel de helft minder energie wordt verbruikt per verwerkte kilogram.

Naast energieverbruik doet Naber Plastics meer aan verduurzaming. Zo gebruiken zij bijvoorbeeld gerecycled kunststof en wordt er altijd een zo licht mogelijke verpakking geprobeerd te maken. Je kunt bij dit bedrijf terecht om een product dat je al hebt ontworpen te laten produceren, maar zij kunnen je ook ondersteunen en helpen tijdens het ontwerpproces om een zo duurzaam mogelijk product te maken.

Similar Posts